Projekt UNIV3

UNIV3.jpg

V projektu UNIV3 probíhá podpora rekvalifikací, kterými se lidé připravují k vykonání zkoušky a propojuje se s tzv. „procesem uznávání“. Uznávány budou dovednosti a znalosti, které se zájemci o doplnění vzdělání naučili během života i mimo školu.

Nová legislativa na poli vzdělávání dospělých v České republice umožnila středním odborným školám zaměřit se na segment profesního (dříve dílčího) vzdělávání. To může vracet na trh práce např. řemesla, která chybí, ale někdy jim i navracet prestiž. Tato skutečnost se řeší v právě probíhajícím projektu ministerstva školství UNIV 3.

ano.jpgJe- li Vám mezi 18 – 64 lety a umíte něco, co jste se nikdy neučili, ale co celý život děláte, ale nevíte, jak to dokázat svým známým, svému zaměstnavateli nebo třeba i jen sami sobě? Právě Vám jsou určeny naše stránky. Prohlédněte si propagační video nebo  filmové ukázky ze zkoušek pilotního ověřování profesních kvalifikací  a dozvíte se víc.  

SAMOSTATNÝ WEB PROJEKTU UNIV 3 NALEZNETE ZDE


 

Kovařina je opravdu krásné řemeslo

14.4.2014    Chebský deník -  Naše škola se již poněkolikáté zapojila do projektu UNIV 3, realizovaného Národním ústavem vzdělávání. Tento projekt si klade za cíl vytvořit databázi vzdělávacích programů s vazbou na Národní soustavu kvalifikací (NSK) a zadání ke zkouškám profesních kvalifikací, které v poslední době zažívají obrovský boom.

 

Projekt UNIV 3, znalosti a dovednosti, jaké firmy požadují

9.4.2013 e-Všudybyl -  Zaměstnavatelé si dlouho stěžují na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Nyní se díky projektu UNIV 3 podílejí na posuzování a připomínkování programů dalšího vzdělávání a zkoušek z profesních kvalifikací a zajišťují tak, že absolventi zkoušky mají takové znalosti a dovednosti, jaké firmy požadují.

 

Dokážu, co umím, sobě i druhým

9. 4. 2014    Sokolovský deník - Střední škola živnostenská otevřela pracoviště odborného výcviku oboru cukrář a truhlář zájemcům z široké veřejnosti, kteří si zde mohou doplnit či rozšířit svou kvalifikaci. 

 

Švadlenou za tři sta hodin aneb návrat k řemeslu bez ohledu na věk

26.3.2014    Jičínský deník -  Střední škola gastronomie a služeb v Nové Pace organizuje nově kurzy pro dospělé

 

Dobrá šance na odborný růst se nabízí nejen maturantům

14.3.2014    Hradecký deník - Škola pro mladé zájemce o výpočetní techniku, která v Hradci Králové za necelých 20 let své existence vychovala pro praktické uplatnění více než 1100 odborníků se zaměřením na informační technologie, nese nový název Střední škola a vyšší odborná škola aplikované kybernetiky. 

 

Účast v kurzu projektu UNIV 3 znamená i plnou restauraci a spokojené hosty

Pan Petr Šmídek získal po ukončení povinné školní docházky výuční list na zedníka, avšak nikdy tuto profesi nevykonával. Již deset let totiž pracuje na plný úvazek jako kuchař v různých typech restaurací.